2011. augusztus 31., szerda

Közös Savaria-medál

Már alig vártam, hogy végre megírhassam ezt a bejegyzést a hétvégéről. Ezer köszönet Zsoltinak, aki végigfotózta a két napot, és ilyen gyorsan el is küldte a képeket!

De kezdem az elején: nálunk hagyomány, hogy a barátaimmal minden év augusztusában elmegyünk Szombathelyre a Savaria karneválra.
A társaság magja a középiskolai barátnőkből áll, de minden évben bővülünk. Azért is fontos ez nekünk, mert mostanra már különböző városokban és falvakban élünk, úgyhogy sajnos egyre ritkábban látjuk egymást. Szóval ez kivételes alkalmak egyike, és egyben fix pont a nyári programunkban.

Az apropó pedig, amiért mindezt a kézműves blogomban megírom, az, hogy idén egy apróságot is készítettem a lányoknak. Tavaly óta már nem csak nézelődünk hanem jelmezbe is bújunk, és idén közös nyaklánccal is kiegészítettünk az öltözéket. Na, itt jön képbe a gyurma.

El kell hogy mondjam: antik hatású nyakláncot készíteni műanyagból csaknem lehetetlen feladat (legalábbis nekem), ezért itt most inkább a közös ékszeren volt a hangsúly, mintsem a korhűségen.
 
Az eredmény képekben:



Itt pedig a medálok még forrón, ahogy kész lettek. Próbáltam mindenkinek a ruhaszegélyéhez passzolót csinálni.


Nem ezen múlt, de nagyon jól sikerült a karneválozás, sokak szerint az idei volt az eddigi legjobb. Pedig a szombati esti programot vihar miatt lefújták, de azért így is se szomorkodtunk! :)

Végül néhány kép, mi mindent láttunk (hallottunk, ettünk, ittunk, csináltunk):


Római legionáriusok:





képek a csapatunkról






Fegyverben :)









A nevemre mutatunk




2011. augusztus 21., vasárnap

A hétvégi termés

Megint kiéltem a játékos hajlamomat,és sok kedves apróságot alkottam a hétvégén.

A macikat a megrendelőm saját magának és a barátnőjének kérte. Annyi volt a kikötés, hogy nagyobb fajta (nem akasztós, hanem "kitevős") figurák legyenek, és lány macik. Ezért kapott az egyik virágokat, a másik pedig masnit és gyöngyöket. Remélem a barátnőnek is tetszik az ajándék.
Szerintem nagyon kedvesre sikerültek, és ezen fellelkesülve fogok is még csinálni hasonló macikat különböző kiegészítőkkel, és más állatkákat is terveztem. Egyelőre a maradék anyagból csak egy kisebb, akasztós macira futotta, ő fiú lett, 3 cm magas.






Ha már barátnőkről van szó, készítettem két babát is, a kokeshik után szabadon. Ezek már teljesen európaiak lettek. :) Felakaszthatósak, magasságuk 4,5 cm.




És a hétvégén névnapot is ünnepeltünk, ezért elkészítettem az ünnepelt egyik kedvenc rajzfilmfiguráját. Íme Bart Simpson 6,5 centis hasonmása. A cipőjét kicsit nagyobbra méreteztem, hogy stabilabban álljon, de amúgy arányaiban az eredetit követtem. Megegyeztünk, hogy a következő Simpson Homér lesz majd.



Itt a végén Cirkáló macskánk látható, akinek valamiért nagyon tetszett (vagy nagyon nem tetszett) az alkotásom, és amint fotózni próbáltam egyszerűen feldöntötte.   

2011. augusztus 16., kedd

Rózsáim

Nagyon szeretek rózsákat csinálni. De már sok ilyen ékszert látni a neten, ezért igyekeztem saját, rám jellemző változatot kialakítani.  Nem tudom, ki hogyan készíti, nekem nincs különösebb módszerem, csak spontán rakom egymás után a szirmokat, és hagyom, hogy kialakuljon a forma. Kerülöm a túlzott szabályosságot. Ezért nincs két egyforma darab. Pont úgy, ahogy a természetben. Emiatt nem tudom megunni. 

Nemrég találtam ezeket a finom kidolgozású gyűrűalapokat. Enyhén csillogó, lágy színeket kevertem hozzájuk.







Hullámcsatok piros árnyalatokban.







"Téglaszínű" nyakláncok négyzet és háromszög alapon, barna bőrszíjjal.











Lila alapon sárga rózsa fém lánccal:



És végül a kedvencem: harmatos rózsa. Szintén fém lánccal. A harmatcseppek műanyag gyöngyökből vannak, a kedves unokahúgocskám adta őket :)